Welkom : Voorbereiding voor videobewerking

Voorbereiding voor videobewerking
Video vastleggen en bewerken zijn taken die veel systeembronnen vereisen. U moet de computer correct configureren zodat videobeelden probleemloos kunnen worden vastgelegd en bewerkt. Gebruik de volgende tips om uw computer voor te bereiden en te optimaliseren voor het vastleggen en bewerken voordat u Corel VideoStudio start.
U kunt het beste alle overige toepassingen sluiten wanneer u met Corel VideoStudio werkt. Ook kunt u het beste automatisch gestarte software uitschakelen om onderbrekingen tijdens het vastleggen te voorkomen.
Als uw systeem is uitgerust met twee harde schijven, raden we aan om Corel VideoStudio op uw systeemschijf (doorgaans C:) te installeren en de vastgelegde video's op de andere schijf op te slaan.
Het is raadzaam videobestanden op een speciaal daartoe voorziene harde schijf op te slaan.
Pas de waarde voor de grootte van het wisselbestand aan tot twee keer de hoeveelheid RAM.
Als u Corel VideoStudio hebt gestart, kunt u verschillende instellingen selecteren waarmee u een goede balans kunt vinden tussen de kwaliteit van afspelen en de snelheid van de toepassing. Gaat het afspelen snel, maar is het beeld wazig? Gaat het afspelen te langzaam? De onderstaande tips kunnen u helpen bij het vinden van de juiste instellingen voor Corel VideoStudio.
Als uw computer voldoet aan de gestelde systeemvereisten of deze overtreft, kunt u mogelijk afspelen in nog betere kwaliteit. U kunt werken met HD-projecten en voorbeeldweergaven in HD bekijken. Zie Projecteigenschappen instellen en Een voorbeeld weergeven van uw project of fragmenten voor meer informatie.
Als u een minder snel systeem hebt en dit wilt versnellen, kunt u overwegen om gebruik te maken van Smart Proxy voor hardwareversnelling. Zie Smart Proxy gebruiken voor een snellere, soepelere bewerkingservaring en Hardwareversnelling voor meer informatie.