Audio : Surround Sound mixen

Surround Sound mixen
Alle audiokanalen in Surround Sound hebben een set vergelijkbare besturingselementen die beschikbaar zijn in de stereoconfiguratie van dit paneel, en een aantal specifiekere besturingselementen.
Zeskanaals VU-meter — Voorzijde links, Voorzijde rechts, Midden, Subwoofer, Surround-links, Surround-rechts.
Midden — Beheert het niveau van het uitgevoerde geluid via de middelste luidspreker.
Subwoofer — Beheert het niveau van het uitgevoerde geluid met lage frequentie.
De Surround Sound-modus gebruiken
1 Ga naar Instellingen > Projecteigenschappen.
2 Selecteer in het dialoogvenster Projecteigenschappen het gewenste bestandsformaat in de vervolgkeuzelijst Projectformaat.
3 Klik op Bewerken.
4 Klik in het dialoogvenster Profielopties wijzigen op het tabblad Compressie.
5 Selecteer in de vervolgkeuzelijst Audioformaat de optie Dolby Digital Audio.
6 Selecteer in het gedeelte Audio-instellingen de optie 3/2 (L, C, R, SL, SR) in het keuzevak Audiotype.
7 Klik op de knop Geluidsmix op de werkbalk.
8 Klik op de muzieknoot in het midden van de Surround Sound-mixer. Sleep de muzieknoot naar een van de zes muziekkanalen volgens de gewenste geluidspositie. Herhaal stap 1 en 2 in het gedeelte over de stereomodus.
9 Verplaats de schuifregelaars voor Volume, Midden en Subwoofer om het geluid aan te passen.
Opmerking: U kunt de voorkeur voor de geluidspositie van uw tracks ook aanpassen in Video, Overlay en Stem. Klik hiervoor op de gewenste trackknop en herhaal stap 2 en 3.