Painting Creator : Werken met Painting Creator

Werken met Painting Creator
Het venster Painting Creator geeft u toegang tot alle gereedschappen die u nodig hebt voor het vastleggen en opslaan van uw animatie of tekening. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de elementen en functies in het venster Painting Creator.
Basiselementen van de interface van Painting Creator

Onderdeel
Beschrijving
1 — Penseeldikte
Hiermee definieert u de dikte van uw penseel aan de hand van een paar schuifregelaars en een voorbeeldvenster.
2 — Canvas/Voorbeeldvenster
Het schildergebied.
3 — Penseelpaneel
Maak een keuze uit een groot aantal schildermedia, penseelpunten/hulpmiddelen en transparantie.
4 — Kleurenpalet
Hiermee kunt u een kleur kiezen of opgeven door een kleur te selecteren in Corel-kleurkeuze of Windows-kleurkeuze. U kunt ook een kleur kiezen door op het pipet te klikken.
5 — Galerij
Deze functie bevat de miniaturen van de animaties en foto's die u hebt gemaakt.
Besturingselementen en schuifregelaars van Painting Creator

Knop Nieuw/Wissen — hiermee wordt een nieuw canvas/voorbeeldvenster geopend.
In-/uitzoomknoppen — hiermee kunt u in- en uitzoomen op het schilderij.
Werkelijke grootte — herstelt uw canvas of voorbeeldvenster tot ware grootte.
Knop en schuifregelaar Achtergrondafbeelding — door op de knop Achtergrondafbeelding te klikken, kunt u afbeeldingen als referentie gebruiken voor uw schilderij en de transparantie ervan regelen met de schuifregelaar.
Knop Optie textuur — hiermee kunt u texturen kiezen en toepassen op uw penselen.
Pipet — hiermee kunt u een kleur selecteren uit het kleurpalet of uit omliggende objecten.
Knop Wismodus — hiermee kunt u uw schilderij/animatie schrijven of wissen.
Knop Ongedaan maken — hiermee kunt u acties ongedaan maken of opnieuw uitvoeren in stilstaande of animatiemodus.
Knop Opnieuw — hiermee kunt u acties ongedaan maken of opnieuw uitvoeren in stilstaande of animatiemodus.
Knoppen Opname starten/Momentopname — hiermee wordt uw schildersessie opgenomen of uw schilderij toegevoegd aan de Galerij. De knop Momentopname verschijnt alleen in de stilstaande modus.
Knop Afspelen/Stoppen — hiermee kunt u de huidige schilderanimatie afspelen of stoppen. Alleen ingeschakeld in de animatiemodus.
Knop Verwijderen — hiermee verwijdert u een animatie of afbeelding uit de bibliotheek.
Knop Wijzig duurtijd — hiermee wijzigt u de duur van het geselecteerde fragment.
Knop Voorkeur instellen — hiermee opent u het dialoogvenster Voorkeuren.
Knop Overschakelen naar animatie- of afbeeldingsmodus — hiermee kunt u schakelen tussen de animatiemodus en de stilstaande modus.
Knop OK — hiermee sluit u Painting Creator af en voegt u de animaties in *.uvp-formaat en de afbeeldingen in *.png-formaat toe aan de bibliotheek van Corel VideoStudio.
Knop Sluiten — hiermee sluit u het dialoogvenster van de module Painting Creator.
Painting Creator starten
Klik op Extra > Painting Creator.
Animaties en afbeeldingen in de bibliotheek importeren
Selecteer in het venster Painting Creator de miniaturen die u in de Galerij wilt opnemen en klik op OK.
Corel VideoStudio voegt uw animaties en foto's automatisch toe aan de bibliotheek in de huidige geselecteerde map. Animaties worden opgeslagen in het formaat *.uvp en afbeeldingen worden opgeslagen in het formaat *.png.