Overlayfragmenten : Videomaskers gebruiken in combinatie met overlayfragmenten

Videomaskers gebruiken in combinatie met overlayfragmenten
Een videomasker gebruikt een animatie om de inhoud van een overlayfragment zichtbaar te maken. Qua functie is dit vergelijkbaar met een overgang. U kunt een bestaand videomasker toepassen, uw eigen videomasker maken en importeren of een videomasker van een andere leverancier importeren.
Een videomasker vormt een creatieve manier om de onderliggende inhoud te onthullen.
U kunt op heel veel manieren een eigen videomasker maken. Begin bijvoorbeeld een nieuw project en voeg vanuit de categorie Afbeeldingen in de bibliotheek een zwart kleurstaal en een wit kleurstaal toe aan de tijdlijn. Pas een overgang toe en stem de duur af op de twee stalen. Sla uw project op als videobestand (zoals MPEG 4, AVI of MOV). U kunt het bestand vervolgens importeren als videomasker.
U kunt ook de Mask Creator gebruiken om videomaskers te maken. Zie Werken met de Mask Creator voor meer informatie.
Een videomasker toepassen op een overlayfragment
1 Selecteer een overlayfragment in de tijdlijn.
2 Klik op Masker- & chromatoets op het tabblad Kenmerk.
3 Klik op Overlayopties selecteren en selecteer Videomasker in de vervolgkeuzelijst Type.
4 Selecteer een masker.
Als u een door u gemaakt masker wilt kiezen, kunt u dit importeren door op de knop Maskeritem(s) toevoegen te klikken en naar het videobestand te bladeren.
5 Bekijk in het voorbeeldvenster het effect van de nieuwe instellingen op de afbeelding.
U kunt bestanden uit de lijst met videomaskers verwijderen door op de miniatuur voor het masker te klikken en op de knop Maskeritem verwijderen te klikken.
U kunt een map voor videomaskers maken in de standaardmap met gebruikerscontent: ...Documents/Corel VideoStudio Pro/X10.0/.