Titels en ondertitels : Titels toevoegen met de Ondertiteleditor

Titels toevoegen met de Ondertiteleditor
Met de Ondertiteleditor kunt u titels toevoegen aan video- of audiofragmenten. U kunt ook eenvoudig achtergrondcommentaar toevoegen aan diavoorstellingen of songteksten aan muziekvideo's. Met behulp van tijdcodes kunt u ondertitels nauwkeurig koppelen aan fragmenten wanneer u handmatig ondertitels toevoegt. U kunt ondertitels ook automatisch laten toevoegen op basis van Spraakherkenning om in minder tijd nauwkeurigere resultaten te boeken.
De Ondertiteleditor openen
1 Selecteer een video- of audiofragment op de tijdlijn.
2 Klik op de knop Ondertiteleditor .
Het dialoogvenster Ondertiteleditor verschijnt.
U kunt het dialoogvenster Ondertiteleditor ook openen door met de rechtermuisknop op een geselecteerd video- of audiofragment te klikken op de tijdlijn en Ondertiteleditor te kiezen.
Handmatig ondertitels toevoegen met de Ondertiteleditor
1 Versleep in het dialoogvenster Ondertiteleditor de schuiver of speel de video af tot aan het gedeelte waar u titels wilt toevoegen.
2 Gebruik de afspeelknoppen of handmatig scrubben en klik op de knoppen Inmarkeren en Uitmarkeren om de duur van elke ondertitel te definiëren.
Elk ondertitelsegment dat handmatig is toegevoegd, wordt weergegeven in de lijst met ondertitels.
Opmerking: U kunt ook op de knop Voeg een nieuwe ondertitel toe klikken om een ondertitelsegment toe te voegen op de huidige locatie van de schuiver. Als u op deze knop klikt terwijl de schuiver zich op een bestaand ondertitelsegment bevindt, wordt in het programma naadloos een eindpunt voor het bestaande ondertitelsegment en het beginpunt voor een nieuw ondertitelsegment gemaakt.
Klik op de knop Waveform-weergave om de audio-waveform van het videofragment weer te geven. Dit is handig bij het bepalen van gebieden met significante geluidsniveaus.
Automatisch ondertitels toevoegen met de Ondertiteleditor
1 Selecteer in het gebied Spraakherkenning de instellingen in de vervolgkeuzelijsten Kwaliteit spraakopname en Gevoeligheid die corresponderen met de kenmerken van de audiokwaliteit in uw video.
2 Klik op Scannen.
Ondertitelsegmenten worden automatisch gedetecteerd op basis van geluidsniveaus.
De ondertitelsegmenten worden toegevoegd aan de lijst met ondertitels.
Opmerking: Spraakherkenning wordt alleen geactiveerd als uw videofragment audio bevat.
Voor betere resultaten bij de spraakherkenning kunt u het beste video's met duidelijke spraak en minder achtergrondgeluid gebruiken. Deze functie werkt het beste voor zelfstudievideo's, toespraken en videopresentaties.
Ondertitelbestanden importeren met de Ondertiteleditor
1 Klik op de knop Importeer ondertitelbestand en blader naar ondertitelbestanden die u wilt importeren.
2 Klik op Openen.
De geselecteerde ondertitels worden weergegeven in de lijst met ondertitels.
Alle ondertitelsegmenten die eerder handmatig of automatisch zijn toegevoegd, plus hun eigenschappen, worden vervangen door de geselecteerde ondertitelbestanden.
Ondertitelbestanden bewerken met de Ondertiteleditor
1 Klik voor elke ondertitel in de lijst met ondertitels op de standaardtekst om het tekstvak te activeren, en voer de gewenste tekst in. Klik buiten het tekstvak als u het bewerken van de tekst wilt voltooien.
Herhaal deze stap voor alle ondertitelsegmenten.
2 U kunt titels in uw project verder aanpassen door gebruik te maken van de volgende opties:

Onderdeel
Beschrijving
Geselecteerde ondertitels verwijderen — Hiermee wordt het geselecteerde ondertitelsegment verwijderd.
Ondertitels samenvoegen — Hiermee worden twee of meer geselecteerde ondertitels samengevoegd.
Tijdverschuiving — Hiermee worden tijdverschuivingen voor het begin en einde van ondertitelsegmenten geïntroduceerd.
Tekstopties — Hiermee wordt een apart dialoogvenster geopend waarin u de tekstkenmerken, stijl en positie van ondertitels kunt aanpassen.
3 Klik op OK.
Alle segmenten in de lijst met ondertitels worden weergegeven in de titeltrack op de tijdlijn.
Ondertitelbestanden opslaan met de Ondertiteleditor
1 Klik op de knop Ondertitelbestand exporteren en blader naar het pad waar u het ondertitelbestand wilt opslaan.
2 Klik op Opslaan.