Media bewerken : Splitsen op scène gebruiken

Splitsen op scène gebruiken
Met de functie Splitsen op scène in de werkruimte Bewerken kunt u verschillende scènes in een videobestand detecteren en deze automatisch opsplitsen in meerdere fragmentbestanden.
De wijze waarop Corel VideoStudio scènes detecteert, is afhankelijk van het type videobestand. In een vastgelegd DV AVI-bestand kunnen scènes op twee manieren worden gedetecteerd:
Met DV opnametijd scannen worden scènes gedetecteerd op basis van opnamedatum en -tijd.
Met Frame-inhoud worden wijzigingen in de inhoud gedetecteerd, zoals bewegingsveranderingen, verschuiven van de camera, helderheidsveranderingen, enzovoort. Vervolgens worden de fragmenten opgesplitst in afzonderlijke videobestanden.
In een MPEG-1- of MPEG-2-bestand kunnen scènes alleen gedetecteerd worden op basis van wijzigingen in de inhoud (Frame-inhoud).
Splitsen op scène gebruiken voor een DV AVI- of MPEG-bestand
1 Ga naar de werkruimte Bewerken en selecteer een vastgelegd DV AVI-bestand of MPEG-bestand op de tijdlijn.
2 Klik op Opties en klik vervolgens op de knop Splitsen op scène in het Optiepaneel. Het dialoogvenster Scènes wordt geopend.
3 Kies de gewenste scanmethode (DV opnametijd scannen of Frame-inhoud).
4 Klik op Opties. Versleep in het dialoogvenster Gevoeligheid bij scannen scènes de schuifknop om het gevoeligheidsniveau in te stellen. Een hogere waarde betekent grotere nauwkeurigheid bij de scènedetectie.
5 Klik op OK.
6 Klik op Scannen. Corel VideoStudio scant vervolgens het videobestand en geeft een lijst weer met alle gedetecteerde scènes.
U kunt een aantal van de gedetecteerde scènes samenvoegen in één fragment. Selecteer hiervoor alle scènes die u wilt samenvoegen en klik op Samenvoegen. Het plusteken (+) en een getal geven aan hoeveel scènes worden samengevoegd in het betreffende fragment. Klik op Splitsen om samenvoegacties die u hebt uitgevoerd, ongedaan te maken.
7 Klik op OK om de video te splitsen.