Liveschermopname : Het scherm opnemen

Het scherm opnemen
Configureer eerst de instellingen van de video voordat u het scherm gaat opnemen.
Uw video configureren
1 Klik op Instellingen.
2 Geef bij Bestandsinstellingen de volgende gegevens op:
Bestandsnaam — geef een bestandsnaam op voor het project.
Opslaan in — hier kunt u de locatie opgeven waar u het videobestand wilt opslaan.
Vastleggen naar bibliotheek — hiermee kunt u de schermopname automatisch importeren in de bibliotheek en het pad voor opslaan in de bibliotheek identificeren.
Opmerking: Schermopnamen worden standaard opgeslagen in de map Voorbeelden in de bibliotheek. Klik op om een nieuwe map toe te voegen en de locatie voor het opslaan van het bestand te wijzigen.
Formaat — kies een van de beschikbare formaten in de vervolgkeuzelijst.
Framesnelheid — hiermee kunt u het aantal frames opgeven dat wordt gebruikt bij het opnemen.
Opmerking: Het gebruik van een lagere framesnelheid is ideaal voor het uploaden van video's naar internet aangezien dit een kleinere bestandsgrootte oplevert maar met verminderde schermdynamiek. Een hogere framesnelheid resulteert in een groter bestand en is het meest geschikt voor gedetailleerde prestaties bij het vastleggen van de daadwerkelijke schermdynamiek.
3 Voer in Audio-instellingen > Stem een van de volgende acties uit:
Klik op Stemopname inschakelen om een stem op te nemen. Klik op de knop Geluidscheck om de steminvoer te testen.
Klik op Stemopname uitschakelen om de opname te stoppen.
4 Schakel Systeemgeluid in of uit en pas de volumeregelaar naar wens aan.
5 In Beheerinstellingen zijn de volgende opties beschikbaar:
Animatie muisklik — hiermee kunt u muisklikken opnemen in de schermopname.
Sneltoets F10/F11 inschakelen — hiermee worden de sneltoetsen voor schermopnamen in- en uitgeschakeld.
Opmerking: Als de sneltoetsen voor schermopnamen een conflict veroorzaken met het programma dat u wilt vastleggen, kunt u deze functie beter uitschakelen om de opname niet per ongeluk te stoppen of te pauzeren.
6 Kies bij Monitorinstellingen een weergaveapparaat.
Opmerking: Het programma detecteert automatisch de weergaveapparaten die beschikbaar zijn in uw systeem. Standaard is Primaire monitor geselecteerd.
Het scherm vastleggen
1 Kies een van de volgende opties:
Volledig scherm — hiermee kunt u het volledige scherm vastleggen. Wanneer u de werkbalk Scherm vastleggen start, is deze optie standaard ingeschakeld.
Aangepast — hiermee kunt u het opnamegebied opgeven. De afmetingen van het opnamegebied worden weergegeven. U kunt ook in de lijst met actieve programma's kiezen welke toepassingsvenster u wilt vastleggen.
2 Klik op Instellingen om meer opties weer te geven.
Opmerking: Als u stemmen en systeemgeluid wilt opnemen, moet u de gewenste instellingen configureren voordat u de opname start.
3 Klik op Opname starten/hervatten om het vastleggen van het scherm te starten.
Alle activiteiten in het opgegeven opnamegebied worden vastgelegd. De schermopname start na het aftellen.
Opmerking: Druk op F10 om de opname te stoppen en op F11 om de schermopname te pauzeren of te hervatten.
4 Klik op Opname stoppen om de schermopname te voltooien.
De schermopname wordt toegevoegd aan de bibliotheek en in de aangepaste map die u hebt opgegeven. De video kan vervolgens worden geïmporteerd in de tijdlijn van Corel VideoStudio en u kunt het fragment bijsnijden of er effecten en titels aan toevoegen.
Zie Media bewerken en Titels en ondertitels voor meer informatie.
Voor het maken van een video van hoge kwaliteit wordt aangeraden om het toepasselijke Windows Media Video-profiel (WMV) in de werkruimte Delen te gebruiken. U kunt ook de optie Zelfde als eerste videofragment inschakelen om de instellingen van uw schermopname te gebruiken wanneer u de video rendert.
Zie Opslaan als videobestanden voor afspelen op de computer voor meer informatie.