Media bewerken : Frame bevriezen gebruiken

Frame bevriezen gebruiken
U kunt Frame bevriezen gebruiken om een bepaald frame in uw video uit te lichten door de weergaveduur van het frame te verlengen. U kunt Frame bevriezen bijvoorbeeld gebruiken om het videoframe te benadrukken wanneer een goal wordt gescoord bij een sportwedstrijd of om een glimlach of een vastgelegde reactie te benadrukken.
Wanneer u Frame bevriezen toepast op een videofragment, wordt het fragment automatisch gesplitst bij het stilstandpunt en wordt het gekozen frame ingevoegd als afbeeldingsbestand (BMP) en weergegeven voor de door u ingestelde duur.
Frame bevriezen toepassen
1 Selecteer in de tijdlijn (werkruimte Bewerken) het fragment met het frame dat u wilt bevriezen.
2 Sleep de schuiver naar het frame dat u wilt gebruiken. Het geselecteerde frame wordt in het voorbeeldvenster weergegeven.
Opmerking: Met de knoppen Vorige en Volgende in het navigatiepaneel kunt u frame voor frame door een fragment gaan en het gewenste frame selecteren.
3 Klik op het menu Bewerken > Frame bevriezen.
4 Stel in het dialoogvenster Frame bevriezen de waarde voor Duur in.
Opmerking: Als u het geluid op de andere tracks wilt uitschakelen tijdens de weergave van het stilstaande beeld, schakelt u het selectievakje Audio splitsen in. Hiermee worden alle tracks met geluid gesplitst en onderbroken (stem, muziek, video-overlays) tijdens de weergave van het stilstaande beeld.