Rondleiding door werkruimte : De werkruimte aanpassen

De werkruimte aanpassen
De nieuwe werkruimte is ontworpen met het oog op een betere bewerkingservaring. U kunt nu de grootte van het programmavenster aanpassen en het formaat en de positie van de elementen op uw scherm wijzigen.
Elk paneel gedraagt zich als een zelfstandig venster dat u kunt aanpassen aan uw bewerkingsvoorkeuren. Dit is handig wanneer u bewerkingen uitvoert op grote schermen of op twee schermen.
De belangrijkste panelen zijn:
1. Het Spelerpaneel — Dit paneel bevat het voorbeeldvenster en het navigatiegedeelte.
2. Het paneel Tijdlijn — Dit paneel bevat de werkbalk en de tijdlijn.
3. Het paneel Bibliotheek — Dit paneel bevat de mediabibliotheek en het gedeelte Opties.
Een paneel verplaatsen
Dubbelklik in de linkerbovenhoek van het Spelerpaneel, Tijdlijnpaneel of Bibliotheekpaneel.
Wanneer het paneel actief is, kunt u het paneel minimaliseren, maximaliseren en het formaat ervan wijzigen.
U kunt het paneel ook uit het hoofdvenster van de toepassing verplaatsten naar een tweede scherm als u twee beeldschermen gebruikt.
De grootte van het programmavenster aanpassen
Voer een van de volgende acties uit:
Klik op de knop Herstellen en sleep de uiteinden van het programmavenster naar de gewenste grootte.
Klik op de knop Maximaliseren als u in het volledige scherm wilt bewerken.
Een paneel docken
1 Klik en houdt de muisknop ingedrukt op een actief paneel
De dockinggeleider verschijnt.
2 Sleep met uw muis over de dockinggeleider en kies een dockingpositie om het paneel te fixeren.
Een aangepaste werkruimtelay-out opslaan
Klik op Instellingen > Lay-outinstellingen > Opslaan in en klik op een optie Aangepast.
Een aangepaste werkruimtelay-out laden
Klik op Instellingen > Lay-outinstellingen > Overschakelen naar en kies Standaard of een van de aangepaste instellingen die u hebt opgeslagen.
Raadpleeg Sneltoetsen voor lay-outinstellingen voor meer informatie over sneltoetscombinaties voor iedere standaardinstelling.
U kunt de lay-outinstellingen ook wijzigen op het tabblad Indeling UI in Instellingen > Voorkeuren.
Programmavoorkeuren instellen
Klik op Instellingen > Voorkeuren of druk op F6 om het dialoogvenster Voorkeuren te openen.