Beweging volgen : Beweging aanpassen

Beweging aanpassen
Met de functie Beweging aanpassen kunt u handmatig de beweging van overlays en titels afstemmen op de beweging van elementen in een achtergrondvideo zonder gebruik te hoeven maken van enige bestaande volginformatie. Dit betekent dat u uw eigen volgpad kunt definiëren en verschillende eigenschappen kunt wijzigen om complexe bewegingseffecten te creëren.

Dialoogvenster Beweging aanpassen

Onderdeel
Beschrijving
1 — Afspeelbesturing
Knoppen waarmee het afspelen van video wordt bestuurd.
2 — Tijdlijnbesturing
De videotijdlijn plus de zoomknoppen.
3 — Kenmerkpaneel
Hiermee worden de knoppen Positie, Grootte, Dekking, Rotatie, Schaduw, Rand, Spiegelen en Ease-in/uit gedefinieerd.
4 — Voorbeeldvenster
Hiermee wordt de huidige video die wordt afgespeeld getoond.
5 — Bewegingspad
Het pad van de beweging, zoals dat handmatig is ingesteld. Deze knop wordt uitsluitend weergegeven in het dialoogvenster Beweging aanpassen.
6 — Objectvervormingsvenster
Hiermee wordt de oriëntatie van het videofragment of overlayobject bestuurd.
7 — Sleutelframebesturing
Hiermee wordt de positie/verschuiving van sleutelframes toegevoegd, verwijderd en bestuurd.
8 — Tijdcode
Hiermee kunt u rechtstreeks naar een bepaald gedeelte van de video gaan door de exacte tijdcode op te geven.
Het dialoogvenster Beweging aanpassen openen
Klik met de rechtermuisknop op de tijdlijn en kies Beweging aanpassen.
U kunt het dialoogvenster Beweging aanpassen ook openen door het tabblad Kenmerken te openen vanuit het Optiepaneel en op tabblad te klikken op Geavanceerde beweging. Deze optie is alleen beschikbaar als een fragment is geselecteerd op de Overlaytrack.
Een bewegingspad aanpassen
1 Klik met de rechtermuisknop op een achtergrondvideo of een overlayfragment op de tijdlijn en selecteer Beweging aanpassen. Het dialoogvenster Beweging aanpassen verschijnt.
In dit voorbeeld wordt de titel weergegeven met een bewegingspad dat een rechte lijn volgt.
2 Wijzig de vorm van uw bewegingspad door lijnsegmenten en knooppunten van sleutelframes te verslepen.
Opmerking: Knooppunten ven sleutelframes worden automatisch toegevoegd telkens wanneer u naar een ander frame gaat en een wijziging aanbrengt. U kunt ook een knooppunt van een sleutelframe maken door de schuiver te verslepen en op de knop Sleutelframe toevoegen te klikken.
3 Pas de eigenschappen van uw titel aan de vereisten van uw project aan.
Telkens als u een waarde instelt, wordt een sleutelframe toegevoegd.
In het onderstaande voorbeeld wordt de titel weergegeven nadat u de waarden voor Positie, Grootte en Rotatie hebt aangepast.
Opmerking: U hebt tevens de mogelijkheid om de dekking te wijzigen, een schaduw en rand toe te voegen en uw beeld te spiegelen door de waarden onder Dekking, Schaduw, Rand en Spiegelen aan te passen. Door op de knop Ease-in/Ease-uit / te klikken, kunt u de beweging traag laten starten of aan het einde laten vertragen. Versleep de schuifknop om de timing voor ease-in en ease-uit te besturen.
4 Speel de video af om uw animatie te testen. Klik op OK als u klaar bent.
Als een bestaand volgpad wordt aangepast, wordt bestaande informatie voor het gelijkmaken van beweging in de video geconverteerd naar een generiek bewegingspad.