Videofilters : Filters aanpassen

Filters aanpassen
Corel VideoStudio biedt u de gelegenheid om videofilters op verschillende manieren aan te passen, bijvoorbeeld door sleutelframes aan uw fragmenten toe te voegen. Met sleutelframes kunt u een verschillend kenmerk of gedrag aan uw videofilter toekennen. Op die manier kunt u bepalen hoe uw videofilter er op een gegeven moment in een fragment uitziet en kunt u de intensiteit van een effect in de loop der tijd laten variëren.
Sleutelframes voor uw fragmenten instellen
1 Sleep een videofilter vanuit de bibliotheek naar een fragment op de tijdlijn.
2 Klik in het Optiepaneel op Filter aanpassen. Het dialoogvenster voor het videofilter verschijnt.
Opmerking: De beschikbare instellingen zijn verschillend voor elk videofilter.
3 Versleep de schuiver bij de sleutelframeknoppen of gebruik de pijlen om naar het frame te gaan waar u de kenmerken van uw videofilter wilt wijzigen.
Opmerking: U kunt het muiswiel gebruiken voor in- of uitzoomen op de tijdlijn voor de nauwkeurige plaatsing van sleutelframes.
4 Klik op Sleutelframe toevoegen om het betreffende frame in te stellen als sleutelframe in het fragment. U kunt de instellingen van het videofilter voor dat specifieke frame aanpassen.
Opmerking: Er verschijnt een ruitvormige markering op de tijdlijn die aangeeft dat het frame een sleutelframe is in het fragment.
5 Herhaal stap 3 en 4 om meer sleutelframes toe te voegen aan het fragment.
6 Gebruik de knoppen van de tijdlijn om een sleutelframe in het fragment te bewerken of om naar het sleutelframe te gaan.
Als u een sleutelframe wilt verwijderen, klikt u op Sleutelframe verwijderen .
Klik op Sleutelframes omkeren om de volgorde van sleutelframes op de tijdlijn om te keren, zodat de reeks begint met het laatste sleutelframe en eindigt met het eerste sleutelframe.
Als u naar het volgende sleutelframe wilt gaan, klikt u op Ga naar volgend sleutelframe .
Als u naar het vorige sleutelframe wilt gaan, klikt u op Ga naar vorig sleutelframe .
7 Klik op Fade in en Fade uit om fadepunten in uw filter aan te brengen.
8 Pas de instellingen van het videofilter aan uw voorkeuren aan.
9 Bekijk een voorbeeld van de wijzigingen die u hebt aangebracht door op Afspelen te klikken in het voorbeeldvenster van het dialoogvenster.
10 Klik op OK wanneer u klaar bent.
Opmerking: Als u een voorbeeld wilt bekijken van het fragment waarop het videofilter is toegepast, kunt u het voorbeeldvenster of een extern apparaat, zoals een tv-scherm of een DV-camcorder, gebruiken.
Klik op en vervolgens op om het dialoogvenster Opties voor afspelen voorbeeld om het weergaveapparaat te selecteren.