Disks branden : Geavanceerde menu's maken

Geavanceerde menu's maken
Geavanceerde menusjablonen hebben drie afzonderlijke lagen, voor achtergrondinstellingen, titelmenu's en hoofdstukmenu's. U kunt menuobjecten bewerken in de geselecteerde laag.
In de afbeelding hieronder ziet u de structuur van een diskmenu.
In dit voorbeeld telt Fragment 1 drie hoofdstukken zodat wanneer u op de videominiatuur van Fragment 1 klikt, u overspringt naar submenu #1. Als u naar Fragment 2 kijkt, ziet u dat er geen hoofdstukken aan zijn toegewezen zodat wanneer u op Fragment 2 klikt, de video vanaf het begin begint af te spelen.
Een titelmenu toevoegen
Klik op Geavanceerde instellingen op het tabblad Bewerken en selecteer Titelmenu toevoegen.
Hoofdstukmenu's toevoegen
Klik op Geavanceerde instellingen op het tabblad Bewerken en selecteer Hoofdstukmenu maken.
Miniatuurnummers van menu's weergeven
Klik op Geavanceerde instellingen op het tabblad Bewerken en selecteer Miniatuurnummer weergeven.
Een menusjabloon maken:
1 Klik op Aanpassen op het tabblad Bewerken van de pagina 2 Menu en Voorvertonen. Het dialoogvenster Menu aanpassen verschijnt.
2 Kies een van de volgende opties:
Achtergrondmuziek instellen — hiermee kunt u een audiobestand kiezen dat u wilt gebruiken als achtergrondmuziek.
De achtergrond instellen — hiermee kunt u een afbeelding of een videobestand kiezen dat u wilt gebruiken als achtergrond.
Instellingen lettertype — hiermee kunt u tekstkenmerken toepassen.
Pannen en zoomen — hiermee kunt u pan- en zoomeffecten toepassen.
Bewegingsfilter — hiermee kunt u bewegingseffecten toepassen.
Menu In/Menu Uit — hiermee kunt u bewegingseffecten voor menu's toepassen.
3 Selecteer in het vervolgkeuzemenu de optie Frame, Navigatietoets of Indeling om de bijbehorende vooraf ingestelde miniaturen weer te geven. Dubbelklik op de miniatuur die u wilt toepassen.
Opmerking: U kunt menuobjecten in het voorbeeldmenu ook vergroten/verkleinen, vervormen, draaien en verplaatsen.
4 Klik op Toevoegen aan menusjabloon om de sjabloon toe te voegen aan de map Favorieten.
Opmerking: Als u in het dialoogvenster Menu aanpassen werkt, kunt u in het dialoogvenster Lettertype de grootte van de tekst nauwkeurig aanpassen. U kunt het dialoogvenster Lettertype ook openen door met de rechtermuisknop op de tekst te klikken en Lettertypekenmerken te selecteren.