Stop-motionanimatie : Een stop-motionproject maken

Een stop-motionproject maken
Gebruik voor het beste resultaat een driepoot om de foto's en video's te maken die u in uw stop-motionanimatieproject wilt gebruiken.
Het venster Stop Motion openen
Klik in de werkruimte Delen op Stop Motion om het venster Stop Motion te openen.
Opmerking: U kunt het venster Stop Motion ook openen door te klikken op Stop Motion bij de optie Opnemen/vastleggen .
Een nieuw stop-motionanimatieproject maken
1 Klik op Maken om een nieuw stop-motionproject te maken.
Opmerking: Als u een bestaand project hebt geopend, wordt u gevraagd om voor u verder gaat uw werk op te slaan.
2 Voer in Projectnaam een naam in voor uw stop-motionproject.
3 Geef bij de Vastlegmap de doelmap op waarin u uw fragmenten wilt opslaan of blader naar de gewenste doelmap om deze te selecteren.
4 Selecteer waar u uw stop-motionproject wilt opslaan door een bestaande bibliotheekmap te kiezen uit het vervolgkeuzemenu in Opslaan in bibliotheek.
Opmerking: U kunt ook een nieuwe bibliotheekmap maken door te klikken op Een nieuwe map toevoegen.
Een bestaand stop-motionanimatieproject openen
1 Klik op Openen en blader naar het stop-motionanimatieproject waaraan u wilt werken.
Opmerking: Stop-motionanimatieprojecten die gemaakt zijn in Corel VideoStudio hebben de indeling Ulead Image Sequence (*uisx).
2 Klik op Openen om het project te activeren.
Afbeeldingen in een stop-motionanimatieproject importeren
1 Klik op Importeren en blader naar de foto's die u wilt opnemen in uw stop-motionanimatieprojecten.
Opmerking: Als er geen foto's worden weergegeven in de map, klikt u op Bladeren.
2 Klik op Openen.
Uw foto's worden automatisch opgenomen in het stop-motionanimatieproject.
Een reeks foto's die u met uw DSLR hebt gemaakt in de modus voor automatische/continuopname is een goed voorbeeld voor stop-motionanimatieprojecten.
Uw stop-motionanimatieproject afspelen
Klik op Afspelen.
Uw stop-motionanimatieproject opslaan
Klik op Opslaan. Uw project wordt automatisch opgeslagen in de door u opgegeven vastleg- en bibliotheekmappen.
Stop-motion afsluiten
Klik op Afsluiten om terug te gaan naar uw videoproject.