Stop-motionanimatie : Stop-motionafbeeldingen vastleggen in Corel VideoStudio

Stop-motionafbeeldingen vastleggen in Corel VideoStudio
Afbeeldingen vastleggen
1 Sluit de webcam, DV/HDV-camcorder of DSLR aan op uw computer.
2 Er wordt een berichtenvenster weergegeven om te bevestigen dat u het apparaat wilt gebruiken. Klik op OK.
3 Als er meer dan één apparaat is aangesloten, selecteert u het vastlegapparaat van uw voorkeur in de vervolgkeuzelijst.
4 Wijzig een of meer van de Instellingen Stop Motion.
5 Klik op Afbeelding vastleggen om handmatig afbeeldingen vast te leggen.
Tabblad Instellingen Stop Motion
Afbeeldingsduur — hiermee kunt u de belichtingstijd kiezen voor elke afbeelding. Een hogere framesnelheid resulteert in een kortere belichtingstijd voor elke afbeelding.
Vastlegresolutie — hiermee kunt u de kwaliteit van de schermopname aanpassen. Opties variëren afhankelijk van de instellingen van uw vastlegapparaat.
Automatisch vastleggen — u kunt op Automatisch vastleggen inschakelen klikken en het programma configureren om automatisch vast te leggen met behulp van vooraf ingestelde intervallen. Klik op de knop Tijd instellen om de instellingen voor Vastlegfrequentie en Totale vastlegduur aan te passen.
Onion Skin — hiermee kunt u de schuifregelaar van links naar rechts verschuiven om de dekking van de nieuw vastgelegde afbeelding en het vorig vastgelegde frame te regelen. Vastgelegde frames verschijnen automatisch in de stop-motiontijdlijn.
Afbeeldingen vastleggen met een webcam of DV/HDV-camcorder
1 Als u een DV/HDV-camcorder gebruikt, schakelt u deze in de modus Afspelen/Bewerken en zorgt u ervoor dat uw DV/HDV-camcorder in DV/HDV-modus staat.
2 Verplaats uw onderwerp in opnamemodus tussen elke vastlegstap om beweging in de beelden te tonen.
3 Als u beelden van een DV/HDV-camcorder gebruikt, kunt u schermopnames maken tijdens het afspelen van de video.
Afbeeldingen vastleggen met een DLSR
1 Als een ondersteunde DSLR is aangesloten, wordt automatisch de knop Automatische focus ingeschakeld. U kunt ervoor kiezen om deze instelling te behouden of u kunt op de knop Handmatige focus klikken.
Opmerking: Als de DSLR geen ondersteuning biedt voor Automatische focus, wordt de knop Handmatige focus automatisch ingeschakeld en wordt de knop Automatische focus grijs weergegeven.
2 U kunt het weergeven van de live-weergavefocus inschakelen op ondersteunde DSLR's door op de knop Focus weergeven te klikken.
3 Wijzig een of meer van de volgende DSLR-instellingen: ISO, Witbalans, Ev, Meetmodus en Afbeeldingskwaliteit. Corel VideoStudio maakt gebruik van de DSLR-instellingen voor Modus, Lensopening en Sluitersnelheid.
4 U kunt overschakelen naar de modus Vergroot door op de knop Vergroten te klikken .